Chiptuning

Op zoek naar betere prestaties voor jouw wagen? Rijden wordt een compleet andere belevenis met chiptuning van AMperformance.

Stage 1

De meest populaire manier om het vermogen en koppel te vergroten d.m.v. software aanpassingen
299
00
 • Garantie op software
 • Optimalisatie binnen veiligheidsmarges van de fabrikant
 • 100% Betrouwbaar
 • Verminderd brandstofverbruik
 • Optioneel: Pop & Bang, Decat, Launch Control, Swirl Flaps, Foutcodes verwijderen, DPF, EGR, Vmax, Ecotuning, DSG tuning etc.

Stage 2

Maximale prestaties door de combinatie van software aanpassingen en hardware aanpassingen
399
00
 • Hetzelfde als Stage 1 tuning, met een grotere vermogenswinst
 • Geschikt voor motoren met mechanische aanpassingen (luchtfilter, downpipe, turbo etc.)
 • Performance onderdelen verkrijgbaar via AMperformance
 • Optioneel: Pop & Bang, Decat, Launch Control, Swirl Flaps, Foutcodes verwijderen, DPF, EGR, Vmax, Ecotuning, DSG tuning etc.

Betere prestaties

Chiptuning is een veilige manier op je auto te voorzien van betere prestaties. Een mooie bijkomstigheid is het verbeterd verbruik en meer souplesse.

Veel ervaring

Wij hebben ruim 8 jaar ervaring met chiptuning. Onze chiptuning producten zijn op maat ontwikkeld en uitvoerig getest.

Klaar terwijl je wacht

Bij ons kun je wachten op je chiptuning. Een chiptuning neemt, afhankelijk van de auto, een half uur tot anderhalf uur in beslag.

Meer weten?

Wil je meer weten over chiptuning? Of weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw auto?  Neem dan gerust contact met ons op via telefoon, email of Facebook.

Eigen werkplaats

Veel chiptuning bedrijven doen uitsluitend de software aanpassingen en hebben bij wijze van spreken nog nooit een motorblok aan de binnenkant gezien.
 

Bij AMperformance kunnen wij je ook helpen wanneer je meer wil dan alleen chiptuning. Wij hebben ruime ervaring in onderhoud, reparatie en revisie van verschillende merken auto’s en motoren.

In onze werkplaats maken we onze eigen uitlaatsystemen en monteren we ook aftermarket performance onderdelen zoals turbo’s, aangepaste injectoren, downpipes, plaatsen wij  schroefsets (ook met Goca attest) als erkend verdeler van onder andere KW suspensions en bouwen wij ook airride systemen in.

Veelgestelde vragen

Chiptuning is het aanpassen of beïnvloeden van de motormanagementsoftware. Hierbij worden de parameters van het motormanagementsoftware opnieuw afgestemd, maar dan met idealere waardes. Zo wordt de hoeveelheid brandstof die mag worden ingespoten en op welk tijdstip dit gebeurt aangepast en geoptimaliseerd. De aangepaste parameters blijven binnen de, door de fabrikant opgegeven, grenswaardes.

De meeste moderne auto’s met een motormanagementsysteem, waarbij de motor door een Electronic Control Unit (ECU) wordt aangestuurd, kunnen voorzien worden van chiptuning.

Chiptuning geeft het beste resultaat bij (benzine of diesel) motoren met turbo, kompressor of G-lader.

OBD-chiptuning staat voor On Board Diagnostics-chiptuning. Dit is de eenvoudigste en meest toegepaste manier om de software uit de ECU van de auto te halen. De gegevens van het motormanagement worden uitgelezen via een storingsdiagnosestekker en vervolgens gewijzigd.

 • Er komt geen soldeerwerk meer aan te pas in het ECU-motorstuurprogramma waardoor de software snel en gemakkelijk te plaatsen is.
 • Het motorstuurprogramma is eenvoudig weer in originele staat te brengen.
 • De aanpassingen zijn door de diagnosesystemen van de erkende dealers niet op te sporen.

Aan de elektronica is van buitenaf niets bijzonders te zien. Het vermogen is wel meetbaar op een vermogentestbank, wat niet gebeurt bij een dealer. Testritten worden ook nog nauwelijks gemaakt door dealers. Daar is tenslotte het diagnose apparaat voor uitgevonden.

Chiptuning is niet schadelijk voor de motor mits dit goed wordt uitgevoerd. Een goede tuning haalt het maximale uit de capaciteit van uw motor. AM Performance heeft de software dusdanig goed voor uw auto uitgebalanceerd, dat deze niet overbelast wordt. Bovendien wordt de software altijd getest. U hoeft dan ook geen rekening te houden met een verminderde levensduur van uw motor of dat u uw auto vaker een onderhoudsbeurt moet geven.

De autofabrikant produceert grotendeels massaproducten die overal in de wereld dienen te werken. Ook onder de meest barre omstandigheden. Fabrikanten houden dan ook rekening met sterk wisselende brandstofkwaliteiten en slechte onderhoudsintervallen. In Europa zijn de brandstoffen en motorolie van uitstekende kwaliteit en wordt onderhoud goed uitgevoerd. Dat geeft ruimte voor chiptuning mét behoud van levensduur. Daarnaast komt het vaak voor dat eenzelfde motor later als sterkere versie op de markt verschijnt om de kooplust van rijders in ‘oude’ modellen op te wekken. In dat opzicht kunt u chiptuning dan ook gerust zien als een ‘update’ van een oudere en zwakkere versie.

Een verhoogde slijtage is door ons, zelfs in duurtests, niet waargenomen. Motorenfabrikanten bouwen een behoorlijke mechanische veiligheidsmarge in en ook wij gaan niet tot het uiterste voor wat betreft de belasting van de motor. Daarnaast komt het uiterst zelden voor dat u in het verkeer een motor gedurende lange tijd achtereen maximaal kunt belasten. Twijfelt u echter, dan kunt u altijd gebruik maken van onze optionele Multipart garantie voor de motor en aandrijflijn.

Nee, dat is niet noodzakelijk. U hoeft niet harder te remmen als u de auto in het dagelijkse verkeer gebruikt. Als u de auto echter gebruikt voor andere doeleinden, zoals autoracen, dan dient u uiteraard professionele remsystemen toe te passen.

Een goede optimalisatie door AM Performance is tijdens een reguliere onderhoudsbeurt niet gemakkelijk traceerbaar door de meeste garagisten.

Bij de moderne auto’s is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt bij onderhoudswerkzaamheden.
Mocht dit gebeuren, dan kunt u bij ons terecht om de tuning software opnieuw te plaatsen. Houd er rekening mee dat wij wel installatiekosten rekenen voor het opnieuw plaatsen van de software.

Een groot deel van onze klanten zijn leaserijders. De meeste leasemaatschappijen staan het toe om uw auto te laten chiptunen, maar verbinden hier echter wel voorwaarden aan. AM Performance respecteert uw privacy en zal derhalve nimmer gegevens aan derden verstrekken. Daarnaast is het altijd mogelijk uw leaseauto terug te tunen wanneer de auto terug gaat naar de leasemaatschappij.

Scroll naar top

Afspraak maken of meer informatie